Steet Foodie je podnik, ktorý kombinuje výborné street jedlá a servis klasickej reštaurácie. Nájdete ho na konci Dolnej ulice v smere od Huštáku. Hneď na úvod vidíte veľkú drevenú letnú terasu s detailmi v industriálnom štýle. Tak som hneď namieril tam, takže opis interiéru budem musieť nechať na ďalšiu návštevu. Teda ak dnešok dopadne dobre.
Po usadení mi príjemná čašníčka priniesla jedálny lístok, kde je zastúpená americká kuchyňa v podobe burgerov, hot-dogov a sendvičov. Ďalej lístok pokračuje cez celú zemeguľu priamo do Ázie – všetko od Pho Bo po udony.
Voľba padá na Ameriku – z jedálneho lístka si vyberám Black Jack Burger. Bol som veľmi zvedavý na kombináciu syra Niva a čabajskej klobásy. Po približne 15 minútach je hamburger na stole. Prišiel na veľkej drevenej doske spolu s hranolkami a barbecue omáčkou. Na úvod zažívam mierne sklamanie. Videl som už aj väčšie hamburgery a veľmi málo menších. Čo nie je práve tá najlepšia správa pre môj hladný žalúdok.
Je čas zahryznúť. Žemľa je už na prvý dotyk jemná a poctivo upečená. Je vidieť, že to nie je polotovar, ale produkt skúseného pekára. V žemli sú starostlivo uložené ingrediencie. Konkrétne hovädzie mäso, syr Niva, čabajská klobása, Viedenská cibuľa, chilli a údená majonéza s čiernymi olivami.
Je to veľmi nezvyčajné kombinácia chuti, ale musím sa priznať že je veľmi lahodná. Čabajská klobása dodáva hamburgeru pikantnosť, ale v tej najjemnejšie forme. Skvele sa dopĺňa so syrom Niva a čiernymi olivami. Práve tieto 3 ingrediencie robia s hamburgeru Black Jack unikát medzi hamburgermi.
Skvelá majonéza, dozlatista opražená cibuľka a chilli dodávajú celku sviežosť a charakter. Pikantné tóny prichádzajú postupne, v mojom prípade až niekoľko minút po dojedení. Žemľa nezaťažila žalúdok ale nasýtila. Čo hodnotím obzvlášť pozitívne, a je to tak trochu aj dôsledok menšie porcie, je, že z hamburgera nič nevyteká a nevypadáva. Takže jednoduchosť konzumácie je zaistená. Táto kombinácia, spolu s chuťou robia s hamburgeru Black Jack celkom slušný gastronomický zážitok.
Kapitola sama o sebe sú zemiakové hranolky. Domáce, veľké, chrumkavé a skvele dochutené. Ani neviem čo by ma donútilo objednať si klasické pečené zemiaky. Hranolky v kombinácii s barbecue omáčkou sú dokonalé. Pokojne by som ich vedel jesť samostatne bez hlavného jedla.
Ako nápoj som z ponuky zvolil zázvorový tonik – osvedčená klasika pri pikantnejších jedlách. V menu však nájdete všetko od limonád Fentimans až po pivá a čaje.
Street Foodie nesklamalo. Aj napriek rozpačitému úvodu, kde ma zaskočila „malosť“ porcie hamburgeru, ma chuť jedla presvedčila, že sa do tejto reštaurácie oplatí vrátiť.