Dnešok sa nesie v znamení zmeny témy – z Ameriky sa presunieme do Ázie. Black Jack Burger z poslednej návštevy vystrieda Hovädzí udon. Takže si ho rovno objednávam. V mojej poslednej recenzii Street Foodie som bol rozpačitý ohľadom „malosti“ porcie hamburgera, tak som logicky zvedavý, ako na tom v tejto kategórii bude udon. Čakám… a čakám… a stále nič. Neviem, čím to je, či časom obeda, alebo nejakou internou disfunkciou, ale jedlo mi na stôl čašníčka priniesla až po približne polhodine. Pritom terasa nie je plne obsadená a reštauračná časť takmer vôbec. Predtým sa mi to v tejto reštaurácii nikdy nestalo. Je to prvý negatívny bod.
Ale späť k jedlu. Prišlo na veľkom tmavom hlbokom tanieri, pekne naaranžované. Udon rezance, slanina, hovädzie, cukrový hrášok, cibuľa, volské oko….všetko má svoje miesto a nepôsobí to prekombinovane. Farba cukrového hrášku výborne dopĺňa zemité tóny celého jedla a tvorí kontrast k tmavému tanieru. Prezentácia je veľmi pekná.
Keďže som mäso pozitívny, začnem práve ním – je mäkké, šťavnaté a výborne dochutené. Nakrájané je na menšie kúsky, takže nie je potreba ich ďalej krájať. Nič nebráni tomu, aby som si ho vychutnal. Cestoviny udon sú kvalitne pripravené, ich konzistencia je presne taká, ako má byť. Sú vláčne a ľahko sa jedia. Cukrový hrášok, najemno nakrájaná cibuľa a posyp výborne dopĺňajú chuť jedla. Teda aspoň čo sa priamych ingrediencií týka.
A potom tu je teriyaki omáčka, ktorá kombinuje chute sóje, medu, ryžového octu, sezamu, cesnaku, zázvoru a chilli papričiek. Práve táto omáčka udáva tón celého jedla – je ňou doslova „prejdené“. Nie je to výčitka, ale vlastnosť jedál na spôsob teriyaki.
Hornú vrstvu tvorí volské oko, jemne posypané sezamom. Na môj vkus bolo suchšie, uvítal by som keby bolo viac tekuté. Nie je to síce veľká chyba, ale je to niečo, čo mierne kazilo dojem z jedla. Ako celok je ale jedlo dobre vyvážené, chutí príjemne a mimo suchšieho volského oka v ňom nič neruší.
Neviem prečo si vždy k zahraničnej kuchyni objednám zázvorový nápoj. A tak padla voľba zas a znova na zázvorový tonik. Asi je to korenistým charakterom jedla aj nápoja, ale táto kombinácia opäť nesklamala. Takže odporúčam!
Dnešná, ale aj predchádzajúca návšteva v Street Foodie nechávajú otvorených viac otázok. Sú hamburgery naozaj menšie ako u konkurencie? Je dlhšia čakacia doba na jedlo iba anomáliou, alebo bežným štandardom? Je slabinou reštaurácie zameranej aj na americkú kuchyňu práve volské oko?
Myslím že si reštaurácia Street Foodie v budúcnosti zaslúži ešte jednu návštevu.